Social Creativity is een initiatief van Howest. Als innovatieve hogeschool zetten wij reeds geruime tijd in op sociale en technologische creativiteit die nauw verweven zit in onze opleidingen en onderzoeksprojecten. Het concept 'Social Creativity' is in het leven geroepen om organisaties en projecten die op een creatieve manier met maatschappelijke thema's en uitdagingen aan de slag te gaan in de kijker te zetten en te verbinden. De Social Creativity slogan is dan ook: inspireren en connecteren.

Tijdens het congres kunnen de aanwezigen proeven van de verrijking die Social Creativity kan betekenen voor de maatschappij. Je kan er wandelen langs de verschillende standen van sociale/culturele organisaties en innovatieve projecten of luisteren naar een korte pitch in de speaker's corner of een langere talk door een van onze keynote sprekers. Een hapje en een drankje zal je er ook zeker kunnen benuttigen.

Het congres zal doorgaan op 11 mei vanaf 15u tot 20u in de Campus Sint-Jorisstraat van Howest.

 

Keynotes

Jef Willem

Hoe leren we media inzetten om taboes bespreekbaar te maken?

drijvende kracht achter het platform en de podcast Onbespreekbaar. De droom van Onbespreekbaar? Wakker worden in een wereld waar mentale gezondheid bespreekbaar is. Jef trapt af met zijn talk: “Hoe leren we media inzetten om taboes bespreekbaar te maken?”

Jozefien Daelemans

Voormalig hoofdredacteur van Charlie Magazine en auteur van het non-fictie boek ‘De Naakte Waarheid: body bullshit ont(k)leed’. Ze schreef ook columns voor De Standaard, Radio 1 en De Morgen en gaf lezingen over beeldvorming in de media.

Ish Ait Hamou

Talenten & Doorzettingsvermogen: Vallen en blijven opstaan."

Storyteller, auteur en voormalig choreograaf. Hij zal een interactief parcours neerzetten met de titel ‘Talenten & Doorzettingsvermogen: Vallen en blijven opstaan.”

Standenmarkt
Op de standenmarkt stellen verschillende lokale organisaties en initiatieven hun werking en/of projecten voor. Zullen onder aanwezig zijn om de bezoeker te inspireren met hun sociale creativiteit: Erfgoedcel Brugge, Jong Volk, De Creatieve STEM, FMDO, Concertgebouw Brugge, OCMW Brugge en Mintus, Oranje vzw, Circusatlier Woesh, De Batterie en nog vele anderen...

Speakers' corner
In de speakers' corner kan je doorlopend luisteren naar korte pitches. Tien standhouders zullen hun project of organisaties kort toelichten en daarna is er steeds ruimte voor feedback en vragen van de bezoekers.

Workshops
Er zullen ook een aantal doe-workshops aangeboden worden. De workshops worden binnenkort bekend gemaakt.

Food & drinks
Van al die bruisende creativiteit kan je wel eens honger en dorst krijgen. Dorst lessen kan aan de bar, honger laven kan aan een van de kraampjes van lokale ondernemingen.

 

Waar?

Sint-Jorisstraat 71
Brugge
België

Wanneer?
11/05/2023 om 15:00
Delen
Inschrijven

Gerelateerd

Leerkracht zijn: te gek?!

20/11/2020

Op 20 november 2020 organiseren de bacheloropleidingen Secundair Onderwijs en Verpleegkunde een webinar over morele stress bij leerkrachten in het secundair onderwijs.

Social Creativity Dots - Kinderopvang

12/10/2023

Social Creativity?! Dat staat voor projecten en organisaties die op een innovatieve en creatieve manier omgaan met sociale uitdagingen. Het draait om mensen. Mensen die sociale interactie op een positieve manier stimuleren. Het thema van deze editie is kinderopvang in de brede zin van het woord.

Social Creativity Dots @Mind- and Makerspace

29/08/2024

Voel jij het ook al kriebelen bij het vooruitzicht van de zomer? Ga je een goed gesprek niet uit de weg? Ben je nieuwsgierig naar printmaking en linografie in het bijzonder? Ontdek dan de magie van linografie in een inspirerende workshop waarbij we samen een zine* maken rond het thema zomer!