Wie zijn wij?

Social Creativity is een initiatief van Howest, de Hogeschool West-Vlaanderen. Als innovatieve hogeschool zetten wij reeds geruime tijd in op sociale en technologische creativiteit die nauw verweven zit in onze opleidingen en onderzoeksprojecten.
Hierbij kunnen we steeds rekenen op een uitgebreid aantal partners uit het werkveld, sociale- en culturele organisaties en uiteraard op onze gedreven studenten en lectoren. Wij geloven er sterk in dat goed onderbouwde duurzame projecten in de toekomst alleen maar aan belang zullen inwinnen. Niet zonder trots laten wij op deze website jullie dan ook proeven van de verrijking die Social Creativity binnen en buiten onze hogeschool kan en mag betekenen.

“Ik heb een steen verlegd in een rivier op aarde. Het water gaat er anders dan voorheen.”

Bram Vermeulen

Een team van enthousiaste lectoren, onderzoekers en studenten.

Meer bereiken door creatief samenwerken.

"To boldly go where no one has gone before!"

Captain Kirk, The Enterprise, Star trek, een jongensdroom die ik al mijn hele carrière heb meegenomen.

Geen obstakels zien, maar opportuniteiten. Kansen geven. Talenten tot ontwikkeling brengen. Mensen inspireren om meer uit zichzelf te halen, om de lat hoger te leggen, om te durven doen.

Anticipating the future is wat we met onze Howest Community voor ogen hebben. We noemen ons atypisch, met een hoek af. We staan open voor mensen die buiten de lijntjes kleuren, die out of the box denken, we moedigen ondernemerszin aan en we maken ruimte voor ondernemerschap.

Serve, empower, care: het zijn onze waarden, de bakens die ons richting geven, die tot in de haarvaten van onze community zijn doorgedrongen. Ze maken deel uit van het Howest-DNA.

De student en zijn opleiding staan centraal in ons onderwijs. De maatschappij en het brede werkveld in het bijzonder zijn onze toetssteen. Maatschappelijke meerwaarde creëren ons doel.

Lode De Geyter
Algemeen directeur

Feel the Howest Vibe!