Social Creativity?! Dat staat voor projecten en organisaties die op een innovatieve en creatieve manier omgaan met sociale uitdagingen. Het draait om mensen. Mensen die sociale interactie op een positieve manier stimuleren.

Het thema van deze editie is kinderopvang in de brede zin van het woord.

Wij zorgen voor een kort en inspirerend programma waarbij 3 sprekers hun initiatief of organisatie komen pitchen.

Truus Barremaecker

Gelijke kansen voor alle vrouwen

Vrouwenvereniging Rebelle streeft naar gelijke kansen voor alle vrouwen in alle aspecten van hun dagelijks leven. Daarvoor schakelen we het volume van de vrouwelijke stem hoger. In het protest rond kinderopvang roept Rebelle samen met andere vrouwenorganisaties loeihard. En dat is nodig. Een toegankelijke, betaalbare en kwalitatieve kinderopvang is essentieel in de vrije keuze van vrouwen om zich te richten op hun loopbaan of zorg en als schakel in het netwerk van alleenstaande ouders. Want je kind wil je afzetten met een gerust hart. En is dat een kinderopvang waar 1 onderbetaalde kindbegeleider de zorg draagt voor 9 kinderen tegelijkertijd?

Truus Barremaecker is educatief medewerker van vrouwenvereniging Rebelle. Vrouwen samenbrengen en versterken behoort tot haar missie. Met Rebelle bouwt ze in Brugge en daarbuiten aan een samenleving waar alle vrouwen* zich goed in hun vel voelen, en onbeschaamd zichzelf kunnen zijn. Taboedoorbrekend. Want menstruatie is toch iets doodnormaal? Nieuwe normen opstellend. Want hé, als nieuwe ouder doe jij dat goed! En perfectie loslatend. Want elk lijf mag er zijn.

Jonas Maeckelberghe

Cokido, buitenschoolse kinderopvang met beurtrollen
👉🏼Op 12 oktober is het Dag van de Onthaalouder, en daarom spitsen we onze Dots avond dan ook heel graag toe op het thema van kinderopvang.
 
🎙 Onze eerste spreker die avond is Jonas Maeckelberghe. Hij is actief bij Howest, maar belangrijker, Jonas is trotse vader van drie kinderen (Millie, Marcel en Médard) en zet zich vanuit zijn thuisbasis Oostende actief in voor ‘De Zandzotjes’, een ‘bijspeel’ groepje door en voor mama’s, papa’s, grootouders van kindjes in Leefschool De Vlieger. De groep werd geïnspireerd door het model van Cokido, een initiatief waarbij ouders via een beurtrollensysteem buitenschoolse kinderopvang organiseren.

Tim Maenhout

directeur van De Blauwe Lelie vzw

De Blauwe Lelie vzw, een welzijnsvereniging die kwalitatieve kinderopvang organiseert en ondersteunt voor kinderen van nul jaar tot einde van de lagere school, in hoofdzaak op het grondgebied Brugge en Zedelgem. De Blauwe Lelie is een organisatie die mensen wil doen groeien en bloeien. Ze profileren zich als laagdrempelige, kwalitatieve organisatie voor iedereen die zich bewust openstellen voor kinderen met specifieke zorgbehoeften en kansengroepen. We willen een positieve impact genereren voor zowel mensen die aan het werk zijn als mensen die kinderopvang nodig hebben als opstap om zich te integreren, toegang te vinden tot werk en opleiding binnen Brugge en omstreken.

Afsluiten doen we met een (gratis) hapje en een drankje.

Dit evenement gaat normaal gezien door in de Mind- and Makerspace, maar omwille van verbouwingswerken gaan we 'on tour' bij onze partners. De dots gaan deze door in Korf, een café en eventlocatie van partner De Republiek.

Ben jij net als wij overtuigd dat creativiteit noodzakelijk is om de sociale uitdagingen aan te gaan? Ben je wel te vinden voor een gezellige avond waarbij inspireren en verbinden centraal staan?

Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Wil je er bij zijn? Inschrijven is gratis, maar verplicht. Op die manier kunnen we een betere inschatting maken wat hapjes en drankjes betreft.

PS. Het evenement wordt gehost door Howest, Social Creativity en de Mind and Makerspace, het evenement is vrij toegankelijk voor iedereen, of je nu deel uitmaakt van Howest of niet.

Waar?

Naaldenstraat 4
Brugge
België

Wanneer?
12/10/2023 om 18:00
Delen
Inschrijven

Gerelateerd

Leerkracht zijn: te gek?!

20/11/2020

Op 20 november 2020 organiseren de bacheloropleidingen Secundair Onderwijs en Verpleegkunde een webinar over morele stress bij leerkrachten in het secundair onderwijs.

Social Creativity Congress 2023

11/05/2023

Het Social Creativity Congres is terug! Schrijf je in voor een dag vol inspiratie en connectie via standen, workshops en boeiende sprekers.