Op 20 november 2020 organiseren de bacheloropleidingen Secundair Onderwijs en Verpleegkunde een webinar over morele stress bij leerkrachten in het secundair onderwijs.

 

 

Morele stress is het wrange gevoel dat leerkrachten ervaren wanneer zij hun visie en waarden op goed onderwijs niet in de praktijk kunnen brengen.

 

 

Tijdens de webinar stellen de onderzoekers Evelyne Depoorter en Veronique Hoste hun onderzoeksbevindingen voor en gaan hierover in gesprek met Prof. Geert Kelchtermans van KU Leuven. De volgende topics komen aan bod:

  • Wat is de impact van morele stress voor leerkrachten in hun dagelijks werk naar leerlingen en hoe kan men er mee omgaan?
  • Hoe is morele stress voor een directeur een kracht in het voeren van een proactief beleid?
  • Hoe kunnen externe preventiediensten en coaches leerkrachten ondersteunen in de groei van morele stress naar morele veerkracht?

Meer info over het onderzoek vind je hier.

Praktisch

  • Wanneer? vrijdag 20 november 2020 van 13u30 tot 15u30
  • Hoe deelnemen? Registratie verplicht. Een dag voor het event krijg je een mail met inschrijvingslink en verdere instructies.
  • Kostprijs? Gratis
Waar?

Brugge
België

Wanneer?
20/11/2020 om 13:30
Prijs?
Gratis
Delen
Inschrijven

Gerelateerd

Social Creativity Dots - Kinderopvang

12/10/2023

Social Creativity?! Dat staat voor projecten en organisaties die op een innovatieve en creatieve manier omgaan met sociale uitdagingen. Het draait om mensen. Mensen die sociale interactie op een positieve manier stimuleren. Het thema van deze editie is kinderopvang in de brede zin van het woord.

Social Creativity Congress 2023

11/05/2023

Het Social Creativity Congres is terug! Schrijf je in voor een dag vol inspiratie en connectie via standen, workshops en boeiende sprekers.