Voel jij het ook al kriebelen bij het vooruitzicht van de zomer? Ga je een goed gesprek niet uit de weg? Ben je nieuwsgierig naar printmaking en linografie in het bijzonder? Ontdek dan de magie van linografie in een inspirerende workshop waarbij we samen een zine* maken rond het thema zomer!

Deze workshop wordt aangeboden binnen het concept van Social Creativity, een initiatief van Howest dat draait rond het op een positieve manier stimuleren van sociale interactie.

Wat mag je verwachten?

Je leert de basics van linografie en ontdekt hoe je lino kan gebruiken als medium om op basis van je persoonlijke ervaringen en herinneringen en in samenwerking met anderen een thematische zine* samen te stellen.

Hoe verloopt de workshop?

Eerst schuiven we samen de voeten onder tafel en delen een seizoensgebonden vegetarisch gerecht.

Daarna leren we elkaar nog beter kennen en gaan we in gesprek. We delen herinneringen, inzichten, verhalen.

Op basis van wat er verteld wordt bepalen we de invalshoek van de zine en komen we tot een eenvoudig ontwerp. Je creëert je eigen individuele lino-print én draagt bij aan een gezamenlijke zine* die je na afloop beide mee naar huist neemt.

Belangrijk:

Naar de workshop breng je een object mee dat voor jou symbool staat voor de zomer. Dit kan werkelijk alles zijn: speelgoed uit je kindertijd, een stukje uit een boek of gedicht, een foto, een kledingstuk… Noem maar op. Alles is welkom zolang er voor jou een specifieke waarde, herinnering of verhaal aan vasthangt.

Bring a friend:

Als je samen met iemand anders inschrijft voor deze workshop dan kan de tweede persoon deelnemen voor de helft van de prijs (20 in plaats van 40 euro). Als je van deze mogelijkheid gebruik wil maken onderneem dan de volgende stappen:

1. Schrijf jezelf in

2. Stuur een mail naar hello@mindandmakerspace.com met als onderwerp "Social Creativity Dots", geef de naam op van de tweede persoon en het e-mailadres waar een betaalverzoek naar verzonden mag worden.

3. Je ontvangt een betaaluitnodiging via mail voor de resterende 20 euro

*Een zine is een zelfgemaakt (eventueel kleinschalig gepubliceerd) tijdschrift of boekje dat vaak persoonlijke, creatieve en onafhankelijke inhoud bevat.

Waar?

MaM • Mind- And Makerspace
Spoorwegstraat
Brugge
België

Wanneer?
29/08/2024 om 18:00
Prijs?
40
Delen
Inschrijven

Gerelateerd

Social Creativity Dots - Kinderopvang

12/10/2023

Social Creativity?! Dat staat voor projecten en organisaties die op een innovatieve en creatieve manier omgaan met sociale uitdagingen. Het draait om mensen. Mensen die sociale interactie op een positieve manier stimuleren. Het thema van deze editie is kinderopvang in de brede zin van het woord.

Leerkracht zijn: te gek?!

20/11/2020

Op 20 november 2020 organiseren de bacheloropleidingen Secundair Onderwijs en Verpleegkunde een webinar over morele stress bij leerkrachten in het secundair onderwijs.

Social Creativity Congress 2023

11/05/2023

Het Social Creativity Congres is terug! Schrijf je in voor een dag vol inspiratie en connectie via standen, workshops en boeiende sprekers.