Howest-campus Brugge Station krijgt allereerste ‘Knikjesgang’
Twee jaar geleden werden in heel Vlaanderen tal van straten omgedoopt tot ‘Knikjesstraat’. Nu elkaar ontmoeten op de campus weer volop mogelijk is, werd naar aanleiding van de wereldwijde Dag van de glimlach de allereerste ‘Knikjesgang’ ingehuldigd op de Howest-campus Brugge Station.
Campussen bruisen weer
Sinds dit academiejaar kunnen studenten weer volop naar de campus komen. En dus kan de draad van het sociaal contact weer opgepikt worden. “Nu dat weer kan, willen we onze studenten ineens ook stimuleren om elkaar ook vriendelijk te begroeten”, aldus opleidingsdirecteur Isabel Uitdebroeck. “Een vriendelijke blik of knik kan namelijk wonderen doen voor het welbevinden van onze studenten. En zijn we met z’n allen niet nog enthousiaster dan vroeger dat we elkaar weer live kunnen zien? Ter gelegenheid van de Dag van de glimlach openen we daarom de allereerste ‘Knikjesgang’ op de campus Brugge Station. Onze andere campussen zullen trouwens op korte termijn het voorbeeld van deze campus volgen.”
Sociale interactie stimuleren
De inhuldiging valt samen met de wereldwijde Dag van de glimlach en kadert binnen het ‘Social Creativity’-initiatief van Howest. Daarmee wil de hogeschool sociale interactie op een positieve en creatieve manier stimuleren. “Zarra Neirynck was vorig jaar een van de sprekers op ons eerste Social Creativity Congress”, herinnert Isabel Uitdebroeck zich. “We waren dus al enthousiast over haar knikjesinitiatief en nu elkaar ontmoeten op de campus weer volop mogelijk is, hebben we de band weer aangehaald. De Knikjesstraten waren namelijk al een perfect voorbeeld van Social Creativity.”
Opvolger van de Knikjesstraten
Het initiatief van de Knikjesgang komt net zoals in 2019 van Zarra Neirynck. De Brugse zette toen de Knikjesstraten-campagne op nadat ze tijdens een fietsvakantie in Nederland moest vaststellen dat bijna niemand iets terug zei toen ze zelf ‘hallo’ zei. Met honderden Knikjesstraten in België was het initiatief een groot succes. Het bijhorende knikje kost ook vandaag nog altijd geen moeite of geld, en dus vertaalde Zarra haar initiatief samen met Howest naar de campussen van de hogeschool West-Vlaanderen. “De hele coronaperiode heeft voor nog meer vereenzaming en verkilling gezorgd. Dit lijkt me dus het ideale moment om het elkaar vriendelijk begroeten weer een duwtje in de rug te geven”, aldus initiatiefneemster Zarra Neirynck.
Gerelateerd
We App To Move, een opstap naar meer sport voor kanszoekende jongeren
We App To Move, een digitale tool die kwetsbare jongeren helpt sport- en bewegingsactiviteiten te ontdekken en meteen contact te treden met elkaar. Zo kunnen ze elkaar stimuleren om samen aan het sporten te gaan.
Meer infoInno-Quarter, prototypes rond de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen met een testpubliek op zomerfestivals
Een creatieve mix van festivalbezoekers, jonge ondernemers en onderzoekers om net ontwikkelde prototypes onder de loep te nemen vooraleer het product of de dienst op de markt wordt losgelaten.
Meer infoBabbelbuddy Brugge, een klankbord voor wie zich soms eenzaam voelt
Heb je nood aan een telefoontje, brief of videochat? Babbelbuddy is er voor jou!
Meer infoMaM • Mind- And Makerspace, een creatieve plek die inspireert en connecteert
Dé ruimte die volop inzet op creativiteit, ontmoeting, connectie en samenwerking.
Meer info